Akcije danas konačno mogu da se isplate, barem za one koji ih još uvek nisu prodali. Potrebna vam je lična i karta i da se zaputite u poštu gde možete dobiti novac na osnovu akcija.

Akcije bi danas konačno mogle da se isplate. Nije im vrtoglavo skočila vrednost, nego je Telekom odlučio da časti. Svima koji još uvek poseduju akcije Telekoma će iz prošlogodišnje dobiti ove kompanije biti isplaćeno ukupno 12,26 milijardi dinara. Novac od dividendi mogu da dobiju svi koji su 19.juna ove godine posedovali akcije telekoma.

Građani koji su stekli pravo na besplatne akcije pojedinačno poseduju 31 akciju Telekoma tako da će im po osnovu dividende ove godine biti isplaćeno neto po 403,6 dinara.

Iako će većina pomisliti da to nije novac zbog kog će čekati u redu u pošti, Vanja je u jutarnjem programu Radija Signal dokazala  da postoji razlog da to ipak uradite.

Samohrana majka petoro dece Zorica Glušac   iz Česterega kod Zrenjanina  ima finasijskih poteškoća da pokirije sve troškove svakodnevnog života.

“Najstarija ćerka ima 16 godina, jedno ide u četvrti razerd i ima devet godina, jedna ćerka ima šest godina, a jedan sin 14 godina osmi je razred. Najmlađi sin puni godinu dana u nedelju.” objašnjava Zorica i kaže da im trenutno najviše fali krov nad glavom.

“Kuća je ono što nam je trenutno najpotrebnije, da imamo svoj krov nad glavom da smo deca i ja bezbedni. Struju nemamo, komšija nam je izašao u susret i  dozvoljava da se služimo njegovom.”

Ona navodi da su i odeća i obuća dobro došli, a da svi oni koji žele da pomognu finasijski mogu to da učine preko žiro računa: 355000320051560074

Dividenda od 400,3 dinara nije novac koji bi nas mogao preterano obradovati, ali ukoliko bi svako od nas taj novac usmerio tamo gde je najpotrebniji ove dividende mogle bi dobiti neku novu vrednost. Temperatura danas neće preći 27 stepeni tako da nema razloga da ne prošetate do pošte.