Cene u Crnoj Gori iznenadile su našu reporterku koja je u Budvi gde prati Sea Dance festival. Iako ni nama nije strana potreba da ućarimo koji evro od turista tokom Exita, izgleda da imamo još dosta da učimo od komšija iz Crne Gore.

Cene u Crnoj Gori u potpunosti su prilagođene turističkoj sezoni  tačnije paprene su! Tako će vam za flašicu vode 0,5 trebati oko 1, 60 evra, a nećete jeftino proći ni ako sednete u kafić i naručite kafu ili pivo. Kafa će vas koštati 1,75 evra dok je za malo točeno pivo potrebno 2,5 evra. Jedina stvar oko koje turisti mogu da se cenkaju je crnogorski pršut jer je on tamo sada svuda izložen kao jedan od specijaliteta tog kraja.

Čini se da su ipak posebna priča ležaljke. Cene su od deset do 30 evra, a razlike između te dve ležaljke je u tome što je ova skuplja tapacirana. Najjeftinija je osam evra, ali onaj ko želi u prvi red mora će da izdvoji dva evra više. Ipak, oni koji žele da uživaju u luksuzu u nekom elitnijem kafiću na Jazu za ležaljku će izdvojiti od 30 do 50 evra na dnevnom nivou. Čini se da peškir na plaži i nije tako loša ideja ukoliko pronađete sebi odgovarajuće mesto.

Našu reporterku Teodoru je najviše ipak iznenadilo ono što nije mogla da pronađe. Reč je o prodavcima krofni na plaži, da li ih nema samo u Budvi ili su iščezli sa celog crnogorskog primorja ne znamo, no krofne kojima se radovala nije mogla da pronađe.

Taksisti su i tamo posebna kategorija. Imaju specijalan cenovnik za klijente koji im u vozilo ulaze u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoaktivnih supestanci. Njima kilometar mogu da naplate i do 5 evra. Jedan taksista je prošle godine naplatio strancu koji je bio pod dejstvom alkohola vožnju od Budve do Kotora 1400 evra. Legenda kaže da je turista ovu vožnju i platio.