Četiri stvari koje treba da znate kad šaljete cv. Sajam zapošljavanja, održaće se sutra na Spensu, preko 1800 poslova biće u ponudi, a savet je da se kandidati ponesu više primeraka radne biografije. Radna biografija možete biti odlučujuća kada se poslodavci odlučuju koga će zvati na razgovor, ili koga će čak primiti na posao. Takođe za poslodavce je jako važno motivaciono pismo u kom kandidat treba da priliži svoje veštine i sposobnosti za koje smatra da su jako važne za tu poziciju. Pričali smo sa centrom za razvoj karijere i oni su nam rekli na koje stvari treba da ljudi obrate pažnju kad pišu radnu biografiju.

  1. NE SVIMA ISTI CV 

Jedna od prvih stvari koju svi kandidati treba da znaju je da ne treba svima isti cv da šalju. Radnu biografiju treba prilagoditi u skladu sa zahtevima poslodavca, ali naravno ne treba lagati i šminkati podatke. Suština je da se u skladu sa potrebama poslodavca istaknu različite sposobnosti i na taj način dati kompaniji do znanja da je imate kvalitete koji su njima potrebni.

2.OBRATITE PAŽNJU NA SLOVNE GREŠKE 

Kod radnih biografija bitno je da su konzicne i pregledne, uredne ali i tačne. Pravopis i slovne greške treba uvek proveriti više puta, jer slovne greške u radnoj biografiji mogu ukazati na to da je kandidat površan i ne poklanja previše pažnje poslu kojim se bavi.

3.BUDITE KONCIZNI 

U cv-iju svakako treba da stoje svi vaši podaci i kvaliteti, ali ne treba da zazuzimaju više od jedne rečenice odnosno pasusa. Dobra radna biografija ima jednu najviše dve strane.

4.POŠALJITE I MOTIVACIONO PISMO 

Motivaciono pismo bi u suštini uvek trebalo da prati radnu biografiju. U tom pismu ne treba da stoji prepričana biografija, već bi trebalo da pojasni neku posebnu veštinu ili sposobnost kandidata za koju on smatra da može da doprinese funkcionisanju tima i kompanije.