Exit festival počinje večeras. Nulti dan biće obeležen nastupom američkog rok benda The Killers i američkog DJ-a Jeffa Millsa (koji je, inače, prošle godine na Sea Dance festivalu u Budvi izdominirao). Euforija u gradu se već odavno oseća, turisti pristižu, kamp na Štrandu je juče otvoren, a kapije Petrovaradinske tvrđave za sve posetioce Exit festivala biće otvorene danas od 19h.

Glavne zvezde ovogodišnjeg Exita biće gorepomenuti bend The Killers, ali i Jason Derulo,  Years and Years, Hardwell, Liam Gallagher, Rag´n´bone Man i mnogi drugi. Sve svetske zvezde imaju svoje neke čudne zahteve pa je tako bilo i ove godine.

Kako nam pričaju iz Exit organizacije, Hardwell je imao jedan poprilično čudan zahtev. Tražio je da mu se urami slika psa. Izgleda da ljubav prema kućnim ljubimcima nema granice, pa kad već ne može da ga vodi svuda sa sobom, može da ponese njegovu fotografiju. Belgijski DJ, Lost Frequencies, je takođe imao jedan čudan zahtev. U koju god zemlju da ode, na koji god nastup, on od organizatora traži da mu obezbede loto listiće, jer voli da igra lutriju. Tako je bilo i ovog puta, a Exit se pobrinuo da on to i dobije.

Ono što zvezde na Exitu najčešće traže to su specijaliteti domaće kuhinje. Pošto ne znaju sami šta da izaberu, oni se prepuste stručnosti domaćih kuvara (znači jede se sarma). Ove godine tako nešto želi i britanski muzičar Jake Bugg.

Podsetimo se, prošle godine pred nastup benda Hurts na budvanskoj plaži Jaz, članovi tog benda tražili su od organizatora 24 ruže koje su kasnije podelili publici, ali i dasku za peglanje i peglu za veš. Takođe, Teu, frontmenu ovog benda ostvarila se želja da se kupa na moru, jer je kiša počela da pada kao naručena.

Ove godine na Exit festivalu očekuje nas preko 1000 izvođača, na preko 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave. Ako se zadesite na đavi za vreme trajanja festivala, potražite štand radija Signal, bićemo između Fusion i Reggae stejdža.

Vidimo se!