Exit počinje sutra, a euforija u gradu se već uveliko oseti. Više od 15.000 pesama biće otpevano na oko 40 festivalskih zona. Sve ˝miriše˝ na Exit. Prvi gosti pristižu, a kamp je već otvoren i već ima ˝Exitaša˝ koji su se smestili u svoje šatore. Ove godine očekuje se 55.000 turista iz preko 70 zemalja sveta.

Ulice grada

Svi posetioci bi trebali da preuzmu svoje narukvice ranije, zbog gužvi koje uvek kao po pravilu budu uoči početka Exita. Mesta za preuzimanje se nalaze na Trgu slobode u samom centru Novog Sada, kod “Lovotursa” preko puta glavne ulazne kapije, kao i u festivalskom kampu na Štrandu. Na zamenskom mestu u centru mogu da se preuzmu narukvice do četvrtka do 1 sat posle ponoći. Ista situacija je na zamenskom mestu na Štrandu, dok će kod ˝Lovotursa˝ narukvice moći da se preuzmu do nedelje od 18h do ponoći.

Ukoliko imate jednodnevnu ulaznicu, za vas ne važi ovaj pasus iznad, jer ne preuzimate narukvicu. Sa dnevnim ulaznicama se dolazi direktno na kapije i sa njom se ulazi na festival.

Saobraćaj u gradiću će biti izmenjen (o tome više ovde), a i JGSP je organizovao prevoz do Exita (a o tome više ovde)

Kapije festivala biće prvi put ove godine otvorene sutra i to u 19h, kao i svakog narednog festivalskog dana. Ko ne stigne na festival do 3 sata posle ponoći na Exit neće ni ući do sledeće večeri, jer se kapije zatvaraju u 3. Tradicionalno, najveće gužve na ulazu su od 10 uveče pa do ponoći, pa bi zato bilo najbolje da dođete što ranije na Tvrđavu. Nemojte zaboraviti da kad jednom uđete nema ponovnog ulaska, što znači da kad jednom izađete sa festivala, do sledeće večeri nećete moći da uđete.

Na ulazu osim obezbeđenja stojaće i policija koja će kontrolisati šta se unosi na festival. Podsetimo, zabranjeno je unošenje bilo koje vrste oružja, psihoaktivnih supstanci, hrane, pića, šatora, muzički instrumenti, ćebad, veliki kišobrani, kućni ljubimci.

Petrovaradinska tvrđava

U prodaji je moguće kupiti još samo četvorodnevne VIP Gold ulaznice, kao i ulaznice za pojedinačne dane, jer su regularne četvorodnevne juče rasprodate. Aktuelne cene ulaznice iznose po 2.990 dinara za neki od prva tri dana, dok je nedeljno finale, najveće dosad i najtraženije i njegova cena je 3.590 dinara. Ove cene ulaznice biće aktuelne i u toku trajanja festivala, dok će na samim kapijama svaki dan ulaznice moći da se kupe samo po višim cenama. Iz organizacije Exita upozoravaju sve posetioce da ulaznice ne kupuju na crnom tržištu jer se svake godine pojave falsifikati ili kopije elektronskih ulaznica, čiji je bar-kod nevažeći čime sebe izlažu neprijatnom iznenađenju na ulazu. Samo EXIT ulaznice kupljene u zvaničnoj prodajnoj mreži Gigs Tix i na festivalskim blagajnama na tvrđavi su jedine sigurne.

Preko 20 šlepera opreme stiglo je u Novi Sad, što znači da će sve ove godine izgledati spektakularnije nego do sada. Iz organizacije festivala najavili su dosad neviđenu binu, sa ogromnim LED ekranima. Ni bina čuvene Dance Arene neće biti ništa manje moćna, pošto će biti široka 59 i visoka 18 metara. Biće postavljeno čak 1.142 LED panela.

Na ovim binama uz sve prateće specijalne efekte moći ćemo da vidimo i čujemo u četvrtak LP od 21:15, Fever Ray u 23:30 i odmah posle nje Migos u 00:55. U petak nas na Mainu zabavljaju Ziggy Marley od 22:30, French Montana od 00:30, a nastup Jax Jonesa počinje u 01:40. Bajaga će nas u subotu od 21:15 zagrevati za nastup Grace Jones koja je odmah nakon njega, u 23:15, a nakon toga u 00:15 nastupa dvojac Ofenbach koji su napravili šou u Umagu na Sea Star festivalu, te u njih polažemo najviše nade. 🙂 Za nedelju su ostale najveće zvezde ovogodišnjeg Exita. Alice Merton svoj nastup počinje u 22:30, nakon nje slušaćemo Martina Garrixa od 00:00 do 1:30, jer tada na binu stiže Mahmut Orhan. Najveća žurka počinje u 2:30 kada se za DJ pult penje, sad već možemo reći i Novosađanin, David Guetta.

Plaćanje na festivalu i ove godine biće moguće samo specijalnim festivalskim karticama.Kartica za plaćanje biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu. Kartice se izrađuju na samom festivalu, a prilikom uzimanja kartice potrebno je uplatiti depozit od 125 dinara. Ukoliko se registrujete ostvarićete popust do 16% popusta na sva pića na svim EXIT šankovima. Možete se registrovati na ovom linku. U tom slučaju depozit sa kartice neće vam biti vraćen, dok se depozit vraća ako se ne registrujete. Potrebno je do 24h od registracije do početka obračunavanja popusta.

Celokupan Line-up možete pogledati na sajtu Exita, a mi ćemo tokom 4 dana festivala prenositi atmosferu sa Exita, pa nas zapratite na društvenim mrežama kako ne biste ništa propustili.

Mapa festivala