Fantastične zveri 2 će svoju svetsku premijeru imati 16. novembra u Americi, a u naše bioskope stiže dan ranije. Fanovi Hari Poter univerzuma nestrpljivo čekaju nastavak avantura Njuta Skamandera već ravno dve godine, kada je premijerno prikazan prvi deo ˝Fantastične zveri i gde ih naći˝. Trejler je izašao i spremite Cricky Nuts grickalice, jer ćemo ga analizirati (šta drugo da radimo dok ne izađe film?).

First things first, ono što je apsolutno ceo svet šokiralo je… bubnjeve molim… Nagini! Kad smo odgledali treler bili smo u fazonu ˝mmm, da, Dambldor lepo izgleda… efekti super izgledaju… e, vidi testrale, slatko…da, da… Nagini, mhm… ček´, ček´, vrati ovo ponovo. NAGINI!!!˝ Pošto smo u tom momentu jeli kao nezdravi Cricky Nuts kokice, malo je falilo da se udavimo. Ok, za one koji ne znaju ko je Nagini (mada želimo da verujemo da ne postoje takvi ljudi): to je zmija koju je Voldemor u knjigama o Hariju Poteru pretvorio u svoj horkruks i kojoj je Nevil Longbotom odsekao glavu Grifindorovim mačem.

Znači Nagini je bila osoba pre nego što je postala zmija?! Znali smo da će lik Klaudije Kim (koja glumi Nagini) biti Malediktus. Znali smo i da je Malediktus osoba koja nosi krvnu kletvu, ali nismo znali ništa više od toga. Džo Rouling koja je mastermind iza svega ovoga objasnila nam je na svom tviteru da su Malediktusi uvek isključivo žene, da svoju kletvu prenose na ćerke i da se uvek na kraju zauvek pretvore u zver. Nagini se u ovom slučaju pretvorila u zmiju.

Iz trejlera možemo zaključiti da je Nagini bila cirkuska atrakcija, baš zbog toga što je mogla da se pretvori u ogromnu zmiju. Mnogima je smetalo što je glumica Koreanka, a mnoge teorije o vezi za Voldemorom su se takođe razvile. Da ne bismo dužili, malo više o toj teoriji kakvu su vezu Nagini i Voldemor imali pročitajte ovde.

Konačno smo saznali šta Dambldor vidi u Ogledalu žudnje. Mada ako se malo dublje analizira pretposlednje poglavlje Hari Potera i relikvija smrti, to smo mogli negde i da zaključimo. Zbog ljubavi koju je osećao prema Grindevaldu još otkako je bio dečak, nikad nije mogao sa njim da se suoči. Baš zbog toga je Njuta ˝vrbovao˝ da to uradi umesto njega, jer je Grindevald pobegao iz čarobnjačkog zatvora.

U novom delu filma Fantastične zveri saznaćemo kako izgleda francusko Ministarstvo magije, kao i magični deo Pariza. Iz trejlera vidimo da Dambldor ima ˝sigurnu kuću˝ u parizu i govori Njutu da tamo može ˝ako nešto krene katastrofalno naopako˝. Pretpostavićemo da je to kuća Nikolasa Flamela, Dambldorovog dugogodišnjeg prijatelja koji ima cirka 600 godina (zbog Kamena mudrosti je besmrtan). Svim ljubiteljima Hogvortsa srce će zaigrati kada ponovo vide najpoznatiju čarobnjačku školu (mi smo skoro zaplakali. Sve te uspomene…)

Razvila se i teorija da je brat Njuta Skamandera isto ono što je bio Persi Vizli u Hari Poteru. Trejler tako nagoveštava, a mašta fanova je samo nadopunila tu rupu. Ezra Miler, koji je glumio Kridensa, vraća se na veliko platno i nije nam baš najjasnije iz trejlera na čijoj strani će biti (sumnjamo na Grindevalda).

I na kraju, ono što je zapravo najbitnije u celom filmu, a nekako je ostalo zapostavljeno zbog svih ovih detalja i velikih otkrića, jesu fantastične zveri. Videli smo Kapu, stvorenje koje pažljivi Poterhedi prepoznaju sa jednog od Harijevih časova Odbrane od mračnih veština. Kapa je vodeni demon, a u trejleru je ˝na suvom˝. Šta radi van vode? To ostaje da vidimo u novembru. Pored Kape vidimo Niflera, Coju, Piketa i Kelpija. Ko zna šta nas još čeka u filmu.

Eto, mi smo pojeli ceo Cricky Nuts paket dok smo ispisali, a imamo još jedan i ostavićemo ga za vas. Sve što treba da uradite jeste da odete na našu FB stranicu, rešite zagonetku i osvojite Cricky Nuts paket samo za sebe. Lako, zar ne? 🙂