Goran Bajšanski, svetski savate prvak, bio je naš gost na rođendan grada.

Dan grada obeležava se danas i tim povodom razgovarali smo sa nekim od njboljih primera Novog Sada. Goran Bajšanski, svetski je prvak u savate boksu, organizator mnogih humanitarnih akcija u gradu, roditelj, a pored svega toga ima i redovan posao. Razgovarali smo sa njim o organizaciji vremena, Novom Sadu i i o njegovim planovima da postane gradonačelnik Novog Sada .

Humanitarac, sportista, roditelj kako to sve postižeš ?

Ja sam ranoranilac i malo spavam, a cilj mi je da što manje toga propustim. Svako od nas ima neki potencijal da učini nešto za sebe, a kasnije i za svoju porodicu i za svoje dete.

Kako si počeo da treniraš kik boks ?

Moja želja od malena je bila da treniram boks i kao i većini klinaca idol mi je bio Muhamed Ali. Roditelji mi prvo nisu dozvoljavali, pa sam ja to počeo krišom sa drugarom da treniram. Kasnije sam prešao na savate boks jer taj sport odgovara više meni kao ličnosti. Kad se završi trening i razgovaram sa trenerom i sparing partnerom bude sve mirno i lepo. Nekad me džak iznervira, ali zna i džak dobro da vrati kad ste nespremni.

FOTO: facebook

Koliko si kao klinac boks praktikovao na ulici ?

Nisam imao potrebu da se dokazujem na taj način. Išao sam sporijim putem da bih dokazao svoj kvalitet. U početku antitalenat za bilo koji sport pa i za boriliački, ali sad rezultati pokazuju drugačije. To samo pokazuje da svaka osoba ima neki talneat u sebi , ali da 90 posto čine rad trud i odricanje.

Koliko si puta odgledao Rokija ?

Ja jesam ljubitelj Rokija odgledao sam svih sedam delova, ali ne nešto mnogo puta. Volim da gledam borilačke sportove i filmove sa tim sportovima jer od svakog borca mogu da nučim i uzmem po nešto.

Koju pesmu voliš da čuješ dok treniraš ?
Ja najviše volim narodne pesme i to uglavnom i slušam. Ja čak i u ringu, što mi često zameraju, odgiram kolce nekad volim da se šalim i komuniciram. To je moj stil borbe.

Šta ti je najviše nedostajalo iz Novog Sada kada si putovao ?

Nije mi nikad ništa nedostajalo jer sam znao da ću se vratiti. Ja sam odbio mnoge ponude drugih zemalja i klubova iz inostranstva jer ne bih menjao ovaj grad i tok mog života ni za šta.

Šta su ti planovi za naredni period ?

Da postanem gradonačelnik Novog Sada. Voleo bih da postanem gradonačelnik i da ga vodim da najbolji i najpošteniji način. Da li će se to ostvariti ne znam, ali to stoji tu kao san a ja uvek težim da ostvarim svoje snove. Voleo bih da odem i na Olimpijske igre da li kao političar, trener ili vozač prihvatiću sve samo da odem. Što se tiče društvenog aktivizma cilj mi je da animiram što više mladih da shvate da svaki njihov minut dinar ili trud koji izdvoje će učiniti da neko živi bolje.

Šta bi poručio Novosađanima za Dan grada ?

Najviše bih poručio mladima da veruju u sebe i da ostvaruju svoje snove. Jer kad mladi počnu da ostvarju svoje ciljeve svima će nam biti bolje.