Grickalice ne služe samo za ono što im sam naziv govori – za grickanje, one mogu da se iskoriste na mnogo drugih načina. Na primer možete ih iskoristiti za dekoraciju i ukrašavanje svog doma.

Svi se sećamo kako smo u osnovnoj školi na likovnom pravili umetnička dela tako što smo lepili suncokret i bele semeke na papir i tako pravili pejzaže. Osim što možete napraviti sliku koja će odlično izgledati uramljena na zidu, suncokret i bele semenke možete polepiti po staklenoj flaši i tako napraviti dekorativnu flašu.

Ukoliko ne volite miris lepka, flašu možete napuniti suncokretom i bundevinim semenkama i od grickalica napraviti šarenilo u flaši kao što to umetnici rade sa dekorativnim peskom.

Kokice su odlične za pravljenje 3D slika, pa ih tako možete polepiti na karton, a kasnije, kada se lepak osuši, ofarbati ih u različite boje i dobiti pravu 3D sliku.  Osim toga, možete kupiti običnu drvenu kutiju za dekupaž, pa umesto dekupaža na nju polepiti suncokret, bele semenke, pa čak i kokice i tako joj dati poseban izgled.

Čak se i od ostataka grickalica može napraviti lepo umetničko delo ako upotrebite malo mašte. Ljuske pogrickanih semenki možete zalepiti na primer na neku činiju, a na kraju sve to prefarbati i onda činija dobija posebnu strukturu.

U susret novogodišnjim praznicima od kokica možete napraviti grudve snega, tako što ćete ih polepiti na ukrasne kugle za jelku i onda ih pokačiti po kući.

FOTO: Printscreen

Za sve ovo trebaće vam grickalice u većoj količini, koje možete i ovog petka osvojiti na našoj FB stranici. Potrebno je samo da pogodite reč i upišete je u komentar, a jedan od tačnih odgovora osvojiće Cricky Nuts paket.