Imunitet ćemo uskoro morati svi da ojačamo (osim ako nam već sad nije u top formi), jer će talas virusnih infekcija da zavlada čim se temperatura spusti ispod 10°C za stalno. Nove doze vakcina protiv  gripa samo što nisu stigle u našu zemlju, pa će i vakcinisanje uskoro početi.

Međutim, mi svoj imunitet možemo ojačati i prirodnim putem, tj. hranom. Cricky Nuts grickalice, osim što su ukusne, mogu biti od koristi u borbi protiv virusa ove zime.

Kikiriki je na primer odličan zbog toga što nam daje energiju. On sadrži viliki broj vitamina i minerala, kikriki unapređuje energiju. Antioksidansi i hranljive materije, pored vitamina i minerala, su veliki izvori energije pa je sasvim razumljivo zašto nam kikiriki podiže energiju. Za uspešnu borbu protiv virusa energija je i te kako.

Svi znamo da se vitaminima kljukamo više nego inače kad nas grip savlada. Zato treba zdravije da se hranimo pre nego što se razbolimo, jer će onda do bolesti teže doći. Cricky Nuts semenke suncokreta imaju u izobilju vitamina E. On je snažan antioksidans, pa samim tim snižava holesterol koji uzrokuje aterosklerozu, što dovodi do začepljenih arterija, srčanog udara ili šloga. Kesica Cricky Nuts semenki suncokretovog semena obezbeđuje preko 90% preporučene dnevne doze vitamina E.

Kad smo već kod vitamina, kikiriki je bogat vitaminom B3. Osim što je dobar za naš imunitet, vitamin B3 poboljšava funkicje našeg mozga i odličan je za pamćenje. Takođe, sadrži i materije koje mogu da poboljšaju protok krvi u mozgu za 30%. Pored toga što je dobar za koncentraciju i pamćenje, kikiriki pomaže u oslobađanju hormona serotonina, glavnog ˝krivca˝ za osećaj sreće, pa kažu da je dobar za borbu protiv depresije.

Seme suncokreta sadrži magnezijum koji nas može osloboditi napetosti. Takođe ublažava bolne migrene. Semenke suncokreta imaju efekat i na raspoloženje tako što smanjuju šanse od oboljevanja od depresije. Sadrže esencijalnu aminokiselinu koja pomaže u proizvodnji serotonina, hormona sreće. Kada naš organizam luči serotonin, dosta ublažava napetost, smiruje mozak i pomaže kod opuštanja.

Bele semenke su bogate su kalijumom, kalcijumom, ali i cinkom, a samo 1/4 šolje sadrži 17% preporučene dnevne doze cinka.

I ove nedelje imamo PUNU KUTIJU Cricky Nuts grickalica za vas