More u predsezoni je opcija za koju se mnogi sve više i više odlučuju, pogotovo parovi sa malom decom. Pored nižih cena, koje su uglavnom glavni razlog zbog kojeg se ljudi odlučuju da odu u maju na more, predsezona ima još svojih prednosti.

Najpopularniji aranžmani koji u sezoni koštaju i preko 300 evra, u predsezoni su daleko jeftiniji. Minimalna cena aranžamna u predsezoni za Grčku (Tasos i Krf) je 60 evra. To uključuje autobuski prevoz i smeštaj na destinaciji, dok za Skijatos treba izdvojiti oko 230 evra. Zakintos (prevoz i smeštaj) će vas u maju koštati oko 70 evra, a na Halkidiki možete da odete i za 45 evra. Što se tiče Turske, aranžmani u maju se mogu naći i za 120 evra.

Osim toga što ćete uštedeti na ceni aranžmana ako se odlučite za letovanje u maju, još jedna prednost može biti i to što nema gužve. Saobraćaj je rasterećeniji, ali i na šetalištima i plažama nema mnogo ljudi, pa se možete stvarno odmoriti i pobeći od gradske buke na primorje. Neće vam smetati niko u komšiluku, a ni na granicama nećete čekati dugo.

Takođe, cene pića i hrane u velikom broju slučajeva niže su nego u špicu sezone, u julu i avgustu, tako da i tu možete uštedeti.

Glavna mana letovanja u predsezoni je to što je more još uvek hladno, pa ako ste od onih koji ne podnose malo hladniju vodu, ova opcija onda nije za vas. Što se tiče kafića na plaži, u maju još nema baš svaki WiFi, tako da fotke i dopisivanja sa ležaljke nećete moći uvek da praktikujete. Takođe, i večeri budu svežije, pa je obavezno nošenje neke laganije jaknice ili džemperića.

U svakom slučaju, ako se dobro organizujete, ove godine možete i dva puta otići na more, jednom u predsezoni, a jednom u septembru, kada proće sezona, pošto su cene aranžmana u septembru slične onima u maju.