Nikao novi mural na uglu Beogradskog keja i Ulice Kozačinskog na Podbari.  Mural je obezbedila ekipa iz organizacije Chain Reaction / Lančana Reakcija , a tigar koji je glavni motiv murala simboliše borca i posvećen je Nastasji Nedimović. sugrađanki oboleloj od raka.

Novi muralo nikao je na keju, a iz udruženja koje organizovalo njegovo oslikavanje kažu da je glavni motiv posvećen Nastasji :

“Tema koju je mladi umetnik Stefan toliko puta oslikava i po Beogradu a i ovde prvi put je iscrtana na jednoj većoj površini. Tigar  simboliše borca, tako se mural i zove, a posvećen je našoj sugrađanki Nastasji Nedimović koja trenutno ima veliki problem sa zdravljem” navode u ovom udruženju.

 

Novi mural posvećen Nastasji počeće da se ocrtava sutra, a on će takođe kao glavni motiv imati životinju :

“Imaćemo još jedan mural posvećen njoj, koji će početi da se radi sutra u ulici Petra Drapšina. On će direktnije biti povezan sa Nastasjom zato što će jedna od njenih omiljenih životinja biti oslikana. Taj drugi mural oslikaće umetnica iz Argentine Fio Silva, koja je u Novom Sadu već tri dana.”  objašnjavaju u udruženju Lančana reakcija.

Nakon tog murala sledi pauza, a novi murali bi trebalo da počnu da se oslikavaju u martu sledeće godine. Međutim, to umnogome zavisi od finasijskih sredstava kojim udruženje bude raspolagalo:

“Treba videti kakva će biti ta finansijska slika, jer to su velike površine. Tu su boje, podloge, ali i iznajmljivanje pikera što je za nas u ovom momentu najveći trošak. Ovaj put umetnici koji rade ova dva murala Borac i drugi mural koji će početi da se oslikava sutra, nemaju nikakav honorar, tako da je to njihova podrška svim ovim akcijama.”

Kako u Udruženju kažu planovi za lokacije za naredne murale postoje i trebalo bi čak da budu i veće površina, ideja je da se murali rade i u okolini Novog Sada, ali to sve zavisi od finasijskih sredstava.

Ipak,  iz ovog udruženja pozivaju sve sugrađane koji su u mogućnosti da uplate sredstva za Nastasju na račun : 115-0381600674042-32 (Telenor banka).

Nastasja Nedimović, nekadašnja vaterpolo reprezentativka potom i sudija, obolela je od raka koštane srži, transplantacija koštane srži je obavljena ali su joj potrebna sredstva za borbu sa ovim oboljenjem koje je i dalje prisutno.