Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 14. oktobra. Start je na Trgu slobode u 10h, a preuzimanje takmičarskih brojeva je u subotu od 17 do 20 časova u hotelu ˝Vojvodina˝ (Lovačka sala) i u nedelju, pre samog maratona, od 7:30 do 9:30, takođe u hotelu ˝Vojvodina˝.

JGSP ˝Novi Sad˝ izmeniće trase pojedinih linija zbog održavanja maratona. Autobuski saobraćaj od 9.45 do 16.00 časova odvijaće se na sledeći način:

LINIJE 1 i 8

  • Autobusi na ovim linijama okretanje na Limanu obavljaju desnim skretanjem iz Fruškogorske ulice u Ulicu Narodnog fronta, zatim ulaze desno na Bulevar oslobođenja iz koga skreću desno na Bulevar cara Lazara i saobraćaju do Fruškogorske ulice, odakle nastavljaju postojećom (redovnom) trasom.
  • Vreme do sledećeg polaska autobusi izdržavaju na stajalištu Narodni front – Fruškogorska ulica.

LINIJE 6, 11A/B, 12

  • Vozila na ovim linijama neće saobraćati za vreme trajanja Novosadskog maratona.

LINIJA 7A

  • Iz Ulice Narodnog fronta autobusi skreću desno u Balzakovu ulicu, zatim levo na Bulevar cara Lazara, desno u Ulicu cara Dušana, levo u Futošku ulicu, te Futoškim putem nastavljaju Bulevarom kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

LINIJA 7B

  • Umesto Bulevarom patrijarha Pavla autobusi će saobraćati Futoškim putem, Futoškom ulicom, odakle će skretati desno u Ulicu cara Dušana, zatim levo na Bulevar cara Lazara, desno u  Balzakovu ulicu do Ulice Narodnog fronta i nastavljati redovnom trasom.

LINIJA 13

  • U smeru sa Detelinare autibusi na raskrsnici sa Bulevarom Evrope i Futoškom ulicom skreću levo u Futošku ulicu, desno u Ulicu cara Dušana, levo na Bulevar cara Lazara do Bulevara oslobođenja i dalje nastavljaju redovnom trasom.
  • Autobusi okretanje na Limanu obavljaju desnim skretanjem u Fruškogorsku ulicu sa Bulevara cara Lazara, ulaze desno u Ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, odakle nastavljaju postojećom (redovnom) trasom.
  • Vreme do sledećeg polaska autobusi izdržavaju na stajalištu Narodni front – Fruškogorska ulica.

AUTOBUSI NA IZMENjENOM DELU TRASE KORISTE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.