Novosadskim beskućnicima je u ovim ledenim danima najteže. Hladnoća i sneg veliki su neprijatelji onih koji žive na ulici, a prihvatna stanica i dnevni boravak Gerontološkog centra u Novom Sadu mogu samo malo da im ublaže muke.

Naša pomoć im je kao i uvek potrebna, a iz Gerontološkog centra kažu da im hrana trenutno nije najpotrebnija – ˝Najviše što nam trenutno treba za naše štićenike su zimske, tople jakne, zimske čizme, kao i čarape i donji veš. To je ono što oni nose na sebi stalno i što im je stvarno najpotrebnije. Hranu i ćebad imamo, tako da to sugrađani ne moraju da donose˝ – rekla je za radio Signal upravnica novosadskog Gerontološkog centra.

Pomoć možete doneti svakog radnog dana od 7h do 19h, a subotom i nedeljom od 7h do 18h, u Fruškogorsku 32. Novosađani uglavnom već znaju radno vreme Gerontološkog centra, kako kaže upravnica ove ustanove, i da su zaista humani i pomažu donoseći garderobu, a najveći problem su obuća i jakne.

Kod određenog broja Novosađana već postoji navika da pomoć odnose u Gerontološki centar uglavnom za vreme praznika.

Ledeni talas i sneg nas očekuju do kraja nedelje, a temperature će biti u minusu. Sneg se očekuje širom zemlje, a najniže temperature će ići od -7°C do -4°C, dok će najviše temperature biti od -5°C do -2°C, javljalju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Visina snežnog pokrivača u Novom Sadu biće od 5 cm do 10 cm. U četvrtak se očekuje prestanak snežnih padavina koje će preći u kišu.