Oktoberfest u Novom Sadu danas je dobio i svoje konobare i konobarice. Novosadski oktoberfest zakazan je za poslednji vikend oktobra u Master centru novosadskog sajma.

Oktoberfest u Novom Sadu  održava se poslednjeg vikenda u oktobru, a danas su odabrani konobari i konobarice koji će posluživati posetioce ove živopisne manifestacije. Dobar oktoberfest se po lepim kelnericama poznaje, tako su i kriterijumi za odabri odrgovarali standardima manifestacije.

“Ocenjuju se tri stavke: izgled, spretnost i sposobnost. Od četrdeset prijavljenih stručni žiri će odabrati 20. Oni će biti konobari, konobarice, hostese ali i promoteri naše manifestacije.” navodi Darja Kustudija, predstavnica organizatora novosadskog Oktoberfesta.

“Kandidati moraju da ponesu šest krigli, po tri krigle u svakoj ruci, prošetaju i stave ih ispred žirija. Potom je potrebno da odgovore na neka pitanja žirija kako bi se ocenio opšti nastup. Fizički izgled se takođe boduje, tako da će i naše osoblje biti u duhu oktoberfest konobarica i njihovih kolega.” objašnjava Darja.

Težak zadatak da ocene sposobnost i šarm kandidata i kandidatkinja imali su predstavnici tri  srpske pivare, “Heinekena“, “Carlsberga” i “Apatinske“, Nenad Pagonis i član benda Ničim izazvan.

Na Novosadskom Oktoberfestu nastupiće Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Gift, Ničim izazvan, The Frajle, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i brojni domaći i strani DJ-ejevi.

Prvi novosadski Oktoberfest održaće se u petak i subotu, a manifestacija će imati celodnevni program.

Posetioci će biti u prilici da probaju:
– više stotina različitih pivskih brendova domaćih i stranih proizvođača
– najukusnije austrijske i nemačke kobasice
– hrskave perece iz peći najboljih srpskih pekara

Takođe biće organizovana takmičenja u brzom ispijanju piva za muškarce i žene