Peticija protiv izmeštanja metadonskog centra u objekat Doma zdravlja Zmaj Ognjena vuka, pokrenuta je u okolnim ulicama. Stanari ovih ulica dobili su informaciju da će metadonski centar biti izmešten u objekat “Zmaj ognjena Vuka” novosadskog Doma zdravlja. U nekim zgradama održan je i kućni savet i krenulo je popisivanje peticije kako se metadonski centar ne bi izmestio na ovu lokaciju.

Peticija protiv izmeštanja metadonskog centra u objekat “Zmaj ognjena Vuka” novosadskog Doma zdralja pokrenuta je u pojedinim zgradama okolnih ulica tog objekta. Kako kažu stanari zgrada gde je peticija pokrenuta oni su dobili informaciju da će metadonski centar biti tu preseljen zbog blizine centra za socijalni rad.

– To nije bezbedno. Ima mnogo porodica sa malom decom, bebama, a ljudi iz okolnih ulica gde je sad centar su se žalili da su imali problema sa korisnicima metadonskog centra , pa čak i da je bilo napada- navodi Milena jedna od sugrađanki koja živi u zgradi u kojoj je peticija pokrenuta.

Njen komšija takođe ne podržava ovu ideju :

– Mislim da bi taj centar trebalo izmestiti negde van grada. Gde god da ga izmeste biće isti problem sa korisnicima centra i stanarima okolnih ulica.

U Domu zdravlja sa druge strane nisu potvrdili informaciju o tome da se Metadonski Centar izmešta u objekat Zmaj Ognjena Vuka. Kako su nam rekli u Domu zdravlja odluku o izmeštanju Metadonskog centra sa sadašnje lokacije Ministarstvo zdravlja još uvek nije donelo. U ovoj ustanovi nam nisu rekli koje lokacije su uzete u obzir za novu adresu Metadosnkog centra.

Krajem prošlog meseca gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će se Metadonski centar izmesiti sa trenutne lokacije u neki od objekata novosadskog doma zdravlja. Do ove odluke je došlo nakon brojnih peticija stanovnika ulice Mikole Kočiša koji su tražili izmeštanje centra zbog svakodnevnog remećenja javnog reda i mira, oni su naveli da svakodnevno nailaze na špriceve igle gomile smeća a da su korisnici centra najčešće bučni ujutru.