Praznično raspoloženje uglavnom podrazumeva da se prelazi sa fotelje na krevet, a sa kreveta na trosed, gomilu hrane i gledanje serija. Period od Nove godine do Božića poznat je po tome da ne znamo ni koji je dan, ni šta treba da radimo, znamo samo do koje smo epizode stigli.

Zato su praznici idealno vreme da odgledamo sve one serije koje nismo stigli tokom godine, a evo i koliko će vam vremena trebati za svaku od njih.

GAME OF THRONES (IGRA PRESTOLA)

Verovatno jedna od najiščekivanijih sezona ikada će izaći u aprilu ove godine. Iako tokom 2018. nije izašla ni jedna nova epizoda, to nije sprečilo Igru prestola da bude jedna od najgledanijih serija prošle godine. Ako rešite da je odgledate za praznike sve epizode od prve sezone do sedme trebaće vam malo više od 50 sati. Šest sezona po deset epizoda i poslednja sedma sa sedam – trebaće vam mnoooogo hrane i pića ako ne planirate da ustajete iz kreveta i sve odledate u cugu. Mi smo izračunali i da ako krenete sada odmah da gledate po dve epizode dnevno do aprila ćete odgledati sve, taman tada izlazi nova sezona.

WESTWORLD (ZAPADNI SVET)

U oktobru 2016. godine izašla je prva epizoda prve sezone, ali se stiče utisak da je serija postala mega popularna tek prošle godine. Dve sezone po deset epizoda – to znači da ako ste jako uporni možete sve pogledati u jednom danu. Trebaće vam oko 15 sati i još minimum godinu dana čekanja na novu sezonu, ako je verovati tračevima u svetu Holivuda.

THE HANDMAIDEN´S TALE (SLUŠKINJINA PRIČA)

Ove godine za Noć veštica su se svi maskirali u Ofred, glavnu junakinju seije Sluškinjina priča. Nije ni čudo kad je serija toliko dobra da te bukvalno zalepi za ekran i šta ćeš, navučen si. I ova serija može da se sabije za jedan dan, oko 17,5 sati treba da se odgledaju sve epizode obe sezone. Prva sezona ima 10 epizoda, a druga 13. Još uvek se ne zna tačan datum izlaska treće sezone, ali ako producenti serije budu pratili ˝tradiciju˝ trebala bi izaći u aprilu ove godine.

VIKINGS (VIKINZI)

Kad odgledaš sve epizode Igre prestola, onda pređeš na Vikinge. Kad završiš sa Vikinzima vratiš se na Igru prestola i tako u krug. E za ovo će vam trebati par dana, pošto ima mnogo sezona i još više epizoda. Prva sezona sa 9 epizoda dođe kao blago zagrevanje, jer druga i treća sezona imaju po 10 epizoda. Četvrta sezona mora da se raširi bar na dva dana jer ima 20 epizoda i poslednja, peta sezona, ima 17 epizoda. Kad se sve sabere i oduzme malo manje od 50 sati gledanja u Ragnara. Pa i nije loše, ako nas pitate.

13 REASONS WHY (13 RAZLOGA ZAŠTO)

Malo je teška za gledanje, ali to ne umanjuje zanimljivost. Ako imate malo jači želudac odgledaćete sve u jednom danu. Ako pratite vesti iz Holivuda onda se sigurno sećate čitave one prašine koju je proletos digla scena silovanja u školskom wc-u iz ove serije. Lepo kažemo, treba malo jači želudac. Za sada postoje samo 2 sezone sa po 13 epizoda – to je cirka nekih 19,5 sati bindžovanja. Treća sezona najverovatnije izlazi u maju ove godine, pa ako ne uspete sve da odgledate od jednom, možete do maja razvlačiti.

RIVERDALE (RIVERDEJL)

Misterija, tinejdžeri, ljubav, drama – savršen recept da se isključiš iz svakodnevnog života sada za praznike. Ako volite misteriju moguće je da sve odgledate i za jedan vikend, ali to onda znači da nećete mnogo spavati. Niti se socijalizovati. Probali smo, zato vam i kažemo. Poslednja epizoda izlazi 16. januara tako da je naša preporuka da do tada razvučete gledanje, biće vam lakše. Prve dve sezone imaju po 13, odnosno 22 epizode. Treća sezona ima 9 (zaključno sa tom poslednjom koja izlazi 16. januara). Ne postoji nikakva zvanična potvrda o tome da li će biti četvrte sezone, ali sudeći po uspehu koje su napravile ove tri sezone nema šanse da CW propusti ovu priliku za zaradu.