Sajam lova i ribolova, 51. po redu, otvoren je danas na Novosadskom sajmu. U okviru LORIST-a održaće se i sajam turizma, sporta i ekologije, koji počinju sutra, 4. oktobra.

Sajam lova i ribolova se održava se u halama 1, 1a i na otvorenom prostoru. Posetioci će imati priliku da po nižim cenama u odnosu na redovnu, kupe lovačku i ribolovačku opremu i pribor, kao i sportsko i lovačko naoružanje.

U Hali 1 je streljanja u kojoj će posetioci moći da gađaju iz puške i lukom i strelom. Svih dana Sajma, Izložba sitnih životinja je u Hali 1a, a poslednjeg dana u nedelju, 7. oktobra će biti organizovana Berza sitnih životinja. Istog dana će biti organizovana i akcija udomljavanja rasnih pasa.

Na otvorenom prostoru organizovana je prodajna izložba terenskih vozila specijalizovaih za lov i boravak u prirodi.

Objedinjenim nastupom predstaviće se nacionalni parkovi Srbije, a tokom pet dana Sajma biće prezentovani i nacionalni parkovi Kozara i Una iz Bosne i Hercegovine. Lovački savez Vojvodine, Ribolovački savez Vojvodine, Nacionalna asocijacija za oružje, takođe će se predstaviti posetiocima.  Zahvaljujući saradnji sa Banjalučkim velesajmom na Lovu i ribolovu nastupa i Lovački savez Republike Srpske.

I ove godine će se na Sajmu održati Dani karijere u turizmu. Nacionalna služba za zapošljavanje zajedno sa organizatorima Sajma predstaviće svojevrsnu berzu poslova u svim segmentima turizma.

Ulaznice za Sajmove Lorist koštaju 300 dinara. Za dolazak u kolektivnim posetama, u grupama većim od 15 osoba su 200 dinara. Toliko plaćaju i penzioneri i deca od 7 do 12 godina. Porodični dan je u petak, 5. oktobra, a roditelji će sa decom do 16 godina moći da posete Sajam uz jednu kupljenu ulaznicu od 300 dinara. Ove godine organizatori LORIST-a uveli su novinu. U nedelju, 7. oktobra, od 13 do 16 časova, ulaznice će se prodavati za 150 dinara. Radno vreme za posetioce je od 10 do 19 časova.