Škola samo što nije počela. U ponedeljak počinje nova školska godina za sve đake, a mnogi nestrpljivo čekaju da se vrate u klupe. Onaj period posle raspusta dok se ne uhodamo svima nam je poznat. Zato treba pomoći svim mališanima da se što lakše priviknu na nove obaveze i počnu da ređaju dobre ocene.

Hrana je jedan od bitnih faktora koji utiču na naš mozak i pamćenje, zato bi ishrana svih nas, ne samo đaka, trebala da bude što raznovrsnija. Pogotovo dok su na malom odmoru i gricka im se nešto.

Seme suncokreta sadrži magnezijum koji nas može osloboditi napetosti. Takođe ublažava bolne migrene. Semenke suncokreta imaju efekat i na raspoloženje tako što smanjuju šanse od oboljevanja od depresije. Sadrže esencijalnu aminokiselinu koja pomaže u proizvodnji serotonina, hormona sreće. Kada naš organizam luči serotonin, dosta ublažava napetost, smiruje mozak i pomaže kod opuštanja.

Manje je poznato da plod bundeve sadrži aminokiselinu koja podstiče izlučivanje serotonina u organizam, hormona koji stvara vedro raspoloženje i osećaj sreće. Zato je mnogo bolje da, umesto tableta, osoba koja je neraspoložena pojede šaku Cricky Nuts belih semenki, savetuju narodni lekari. U svakodnevnoj ishrani, tvrde stručnjaci, sprečava anksioznost i pojavu depresije.

Kikiriki se često naziva hranom za mozak, jer sadrži vitamin B3 koji poboljšava funkicje našeg mozga i odličan je za pamćenje. Takođe, sadrži i materije koje mogu da poboljšaju protok krvi u mozgu za 30%. Pored toga što je dobar za koncentraciju i pamćenje, kikiriki pomaže u oslobađanju hormona serotonina, glavnog ˝krivca˝ za osećaj sreće, pa kažu da je dobar za borbu protiv depresije.

Ovog petka obezbedili smo za vas i za vaše školarce Cricky Nuts paket pun hrskavo slanih zanimacija, koje će im pomoći da im školska godina počne što bolje. Ovaj paket može biti vaš, a treba samo da pratite uputstva na našoj FB stranici i možete ga osvojiti.