Sonus festival se i ove godine održava u avgustu, od 19. do 23. na jednoj od najlepših plaža Jadrana. Ostrvo Pag, koje pripada Hrvatskom primorju i ovog leta biće prepuno rejvera iz celog sveta. Oni koji redovno idu po žurkama vole da kažu da su žurke na plaži Zrće, u OpenAir klubovima, upravo na ovom festivalu, nešto što ne sme da se zaobiđe u toku godine.

Line up je i ove godine, kao i prethodnih – out of space. Boris Brejcha, Adam Beyer, Dixon, Amelie Lens, Maceo Plex, Richie Hawtin, Rodhad, Solomun, Sven Vat, ma možemo do sutra nabrajati. Neke od njih smo imali priliku da slušamo i u Novom Sadu, ali moraš priznati da je još bolji osećaj kada stojiš na plaži, ispred tebe je kristalno plavo more, oko tebe su nasmejana lica, euforija i muzika koja vozi.

Organizatori Sonus festivala su pripremili i nulti dan koji će se održati u subotu, 18. avgusta i
za zabavu će biti zadužen svetski poznati kolektiv FUSE iz Londona, pod vođstvom Enza
Siraguse.

Karte su uveliko u prodaji, early bird i prvo izdanje ulaznica su rasprodani i trenutno su u prodaji dostupne ulaznice po ceni od 10.720 din (€90), što je bukvalno džabe, uzimajući u obzir koji provod dobiješ za tu cenu. Mogu da se kupe na sajtu Sonus festivala, a jednodnevne karte biće u prodaji na kapijama festivala, na dan održavanja. Cena će varirati od 25€ do 30€, zavisi od dana. Festivalske ulaznice ne uključuju boat partyje I nulti dan festival, za te evente se kupuju odvojeno.

Oni koji su bili kažu da je neizostavni deo rejva i žurka na brodu. Za 25€, koliko koštaju karte za ove žurke, dobiješ momente iz filma i onaj osećaj kad bi se popeo na plafon od sreće. Svakog dana, tokom svih 5 dana trajanja festivala, na ovom rejverskom brodiću smenjivaće se DJ-evi, tako da žurka nikad nije ista.

Boat party

Na samom ostrvu Pag postoje mnogobrojne aktivnosti za one koji su željni avanture i pored samog festivala. Na primer, možete da ronite i istražujete dno Jadranskog mora u pauzama odmora od festivala (mada, hajde sad realno, kome treba odmor od dobrog provoda?).

Što se tiče smeštaja za festival, ukoliko vam je cimanje da sami tražite hotele i apartmane po internetu, na sajtu festivala možete izabrati jednu od četiri opcije: kampovanje, hostele, apartmane ili hotele. Kamp je smešten 4 kilometra od festivala i koštaće vas 82€ za svih 5 noćenja. Hosteli su od 25€  do 36€ za noć, a uglavnom su svi smešteni u Novalji.

Ono što ovaj festival izdvaja od svih drugih je ta pozitivna energija koju ljudi šire, nestvarni izlasci i zalasci sunca na jednoj od najlepših plaža Jadrana uz neizostavno dobru muziku koja sve to prati. I pošto ništa nije savršeno, ovaj festival ima samo jednu manu. Traje samo 5 dana. Mada je i to dovoljno da se naprave i zapamte za čitav život magični trenuci sa Hrvatskog primorja.