Svetsko prvenstvo u fudbalu počelo je u Moskvi. Naši reprezentativci plasirali su se, na našu sreću, jer će gledanje biti za nijansu zanimljivije. Prvi protivnik im je Kostarika, igraju u nedelju u 14h. I dok se oni spremaju da pobede Kostarikance, mi se isto tako spremamo za gledanje.

Šta je najbitnija stvar koju moramo da sredimo pre gledanja tekme? Pa grickalice! Zato za vas imamo i ovog petka PUNU KUTIJU Cricky Nuts hrskavo slanih zanimacija. Na našoj FB stranici, na Cricky Nuts postu, treba da nađete sakrivene kokice na stadionu. U komentaru posta treba da napišete gde se nalaze kokice, a jedan od tačnih odgovora osvojiće Cricky Nuts paket hrskavo slanih zanimacija.

A dok ne dočekamo nedelju i prvu utakmicu naših fudbalera na Svetskom prvenstvu, evo par stvari koje o grickalicama sigurno niste znali.

1. NAJVEĆA KUTIJA KOKICA JE IZ HRVATSKE

Ginisov rekord iz 2005. oborili su Hrvati, u Osjeku, pre tačno 7 godina. Na otvaranju tržnog centra napravljena je ooooogromna kutija kokica. Bila je visoka 5,7 metara i široka od 2,5 do 3,5 metara, ukupne veličine 52,59 kvadratnih metara. Dok Osječani nisu oborili taj rekord, Španci su imali najveću kutiju kokica veličine 48 kvadrata. Uuuu koliko bi tu moglo da stane Cricky Nuts kokica…

2. SVAKI OSMI SUNCOKRET NA SVETU JE IZ NOVOG SADA

Nas Novosađana ima na sve strane, gde god se okreneš možeš nekog iz Novog Sada stresti. Tako je i sa suncokretom. Svaki osmi suncokret na svetu je iz Novog Sada, jer se Novosadski suncokret seje na površini od tri miliona hektara širom planete. I Cricky Nuts suncokret možete skoro isto tako često sresti u prodavnicama, pošto se prodaje u svim bolje snabdevenim trgovinama.

3. SUNCOKRET VELIČINE DCOSPRATNE KUĆE

Najviši suncokret na svetu uzgojen je u Nemačkoj. Visok je čak 9 metara! Ako ovako nastavi biće kao pasulj iz priče o Čarobnom pasulju. Neemački vrtlar Hans-Piter Šifer uzgojio je najviši suncokret koji je svojom impresivnom visinom zaslužio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Tako je sa 1. mesta ‘skinuo’ svog prethodnog rekordera visokog 8,7 metara iz 2013. godine. Zbog visine najnovijeg suncokreta Hans-Piteru za obrezivanje ove biljke treba pomoć vatrogasaca.