Sziget 2019. godine biće održan od 7. do 13. avgusta na ostrvu Obudai u samom srcu prestonice Mađarske. Prvi headliner je već objavljen, a nestrpljivo smo čekali da vidimo ko to dolazi u Budimpeštu sledećeg avgusta, još od poslednjeg dana ovogodišnjeg Sziget festivala.

Prve sumnje ko će otvoriti festival u Budimpešti javile su je u toku jučerašnjeg dana. Naime, organizatori festivala najavili su da će ime prve zvezde koja dolazi na Sziget biti objavljena danas u 11 časova. Par minuta posle, Ed Širan je na storiju svog zvaničnog profila na instagramu napisao da će danas, takođe u 11 časova, biti objavljeni datumi Evropske turneje 2019. Slučajnost? Pa ne baš.

Možete samo zamisliti koliko je bilo oduševljenje fanova britanskog pevača sa ovih prostora kada je Sziget objavio da će baš Ed Širan otvoriti festival, 7. avgusta 2019.

Karte za festival još uvek nisu u prodaji i mogu se kupiti tek od 1. oktobra ove godine. Ekskluzivne Szitizen Prime ulaznice biće dostupne po promo ceni, u ograničenom broju i to samo 24 sata. Umesto redovne cene od 339€ za svih 7 dana festivala, odnosno 299€ za 5 dana festivala, Szitizen Prime ulaznice koštaće 289€ za 7 dana festivala, odnosno 249€ za 5 dana festivala.

Svi oni koji kupe Szitizen Prime ulaznice dobiće i mali poklon. Ranac, kapu, slamčicu od nerđajućeg čelika, stikere, bedževe i zakrpe sa logotipom festivala. Sve detaljnije informacije možete naći na zvaničnom sajtu Sziget festivala.

Poklon koji se dobija uz Szitizen Prime ulaznice

Ako je sudeći po tome kako je ove godine bilo na festivalu u Budimpešti, sledeće leto će definitivno biti  rezervisano za Sziget. Iz našeg ličnog iskustva ni 7 dana neće biti dovoljno da se obiđe baš svaka bina i festivalska zona (što govori u prilog veličini samog festivala). U kampu u proseku boravi 200.000 ljudi, a kamp je u okviru samog festivala. Atmosfera ne može ni da se prepriča, mora da se doživi. Što znači da mi sad već znamo da idemo tamo i sledeće godine. Čini nam se da će nam to postati tradicija. 🙂

Ed Širan će, inače, pored Szigeta sledećeg leta održati koncert i u Rumuniji, 3. jula u Bukureštu, a ostale datume njegove turneje možete pogledati ovde.