Vikend je pred nama, a u gradu i okolini nikad više manifestacija nego sada. Izgleda da je septembar najaktivniji mesec. Zato treba dobro iskoristiti ova dva dana pred nama (ali i današnji), a evo gde sve ovog vikenda možete grickati Cricky Nuts hrskavo slane zanimacije.

1. ˝UKUSI VOJVODINE˝ U LIMANSKOM PARKU

Hrana i muzika ovog vikenda boraviće u Limanskom parku. Ako ste bili prošle godine na Ukusima Vojvodine, ove godine ćete se sigurno vratiti. Zvuci tamburice će se širiti parkom dok se bude održavalo takmičenje u kuvanju. Biće tu kutka i za decu, ali i za one humanog srca, pošto će biti postavljen takozvani ˝špajz˝ gde će građani moći da ostave hranu za sve socijalno ugrožene sugrađane.

2. ˝GROŽĐEBAL˝ U SREMSKIM KARLOVCIMA

Odavno je već tradicija da se u septembru ne smeju zaobići Sremski Karlovci, baš zbog ˝Grožđebala˝. Ove godine program će biti bogatiji. Slušaćemo Bajagu, Sergeja Ćetkovića i Frajle, a preko dana ćemo videtit raznorazne folklorne ansamble i plesne škole. Preko dana će takođe biti organizovane besplatne šetnje sa vodičem kroz Sremske Karlovce, gde ćemo moći da čujemo najzanimljivije priče o ovom mestu. Sve detaljnije informacije možete naći na FB stranici ovogodišnjeg Grožđebala.

3. ˝PIANO CITY˝ NA 26 LOKACIJA U GRADU

Oko 150 pijanista ćemo moći da čujemo na 88 bina širom grada ovog vikenda. Piano City održaće se u subotu i nedelju, a svečano otvaranje je u subotu u 20h u Sinagogi. Momo Kodama imaće čast da otvori Piano City, a tokom vikenda pijaniste moći ćemo da čujemo i u Gradskoj kući, ispred Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u Dunavskom parku, u KC Lab-u i na još 83 druge lokacije. Sve detalje možete pogledati na sajtu pianocitynovisad.com

4. ˝PASULJIJADA˝ NA ČENEJU

Na Čenejskom salašu 137 ovog vikenda održaće se 14. međunarodni BEAN fest iliti Pasuljijada. Kažu da će doći između 1500 i 2000 posetilaca da degustiraju najbolji pasulj na svetu. Biće tu i takmičenja čiji je pasulj bolji, a muzički program upotpuniće tamburaši. U nedelju će biti održana salašarska pijaca, a moći ćemo da vidimo i kako se priprema zimnica i peče rakija tu na licu mesta. Oni koji budu raspoloženi moći će da učestvuju u ravničarskim igrama, a celokupan prilog od kotizacija biće usmeren na humanitarnu akciju „Pogodi u srce”, koju sprovodimo s Udruženjem „Zajedno za život”. Sve ostalo što vas zanima možete videti na FB stranici ove manifestacije.

Dok se odlučite gde ćete ovog vikenda grickati Cricky Nuts zanimacije za zube, skoknite na našu FB stranicu jer možete osvojiti PUNU KUTIJU Cricky Nuts hrskavo slanih zanimacija.