Vikend je pred nama i iako je Republički hidrometeorološki zavod najavio lepo vreme, moraćete sve planove vezane za provod u prirodi da odložite, jer nas tek od utorka očekuju prijatne temperature za duži boravak u prirodi.

Evo TOP 5 serija koje vam mi preporučujemo za ovaj vikend.

1. Kuhinja

Ne mora svaka serija koja je dobra da bude američke produkcije. Ovo je najskuplji sitkom u istoriji ruske kinematografije. Radnja se odvija u kuhinji moskovskog restorana francuske kuhinje Klod Mone, a prati kuvare i osoblje ovog restorana. Kod nas je posle 98. epizode prekinuto emitovanje ove serijie, koja je odmah pobrala simpatije kod publike. Komične situacije i spletke koje jedni drugima prave akteri ove serije ostaviće vas prikovane za ekran.

2. Hotel Eleon

Nastavak Kuhinje, samo mnogo bolji. Znate ono kad kažu da drugi deo nikad ne može da nadmaši prvi? E, pa, prvi put se to zaista dogodilo. Glavni likovi iz Kuhinje nisu u ovom nastavku, ali su zato ostali oni sporedni koji su davali tu čar Kuhinji. Pored njih tu je i naš glumac Miloš Biković, koji glumi vlasnika hotela i velikog ženskaroša. Ruski priča savršeno, toliko dobro da se razlika i ne primeti, a u par navrata priča i na srpskom.

3. Šerlok

Najbolja BBC-jeva serija svih vremena! Ko god da ju je gledao bio je oduševljen. Stara, svima poznata priča o čuvanom detektivu Šerloku Holmsu smeštena u današnje vreme. On rešava zločine uz pomoć modernih gedžeta, ali i svog pomoćnika doktora Džona Vatsona. Glavne uloge su poneli Benedikt Kamberbač i Martin Frimen (njega se verovatno sećate iz filma Hobit, glumio je Bilba Baginsa). Svaka sezona ima po 3 epizode koje traju po sat i 30 minuta. Nova sezona je izašla krajem prošlog meseca.

4. Mladi Papa

Papa koji ne veruje u Boga. Dovoljno je to reći da vas zainteresuje da je pogledate. Fikcija koju je kreirao i režirao italijanski reditelj Paolo Sorentino, govori o najmlađem papi u istoriji rimokatoličke crkve. Sa samo 47 godina on je jedini Amerikanac koji je došao na njeno čelo. On je sve što jedan papa ne treba da bude, on puši, navučen je na koka-kolu, on zna sve o pop kulturi. Pomalo mračan i tiranin on pokušava da promeni sve ono što je crkva do sada bila. Džud Lo je maestralno dočarao lik Pape Pija XIII. Prva sezona ima 10 epizoda, a druga je trenutno u postprodukciji.

5. Crno ogledalo

Psihološka drama i naučna fantastika. Ova britanska serija počela je da se prikazuje još 2011. godine, ali je posle druge sezone ukinuta. Sada posle nešto više od 3 godine snimljena je treća sezona, a očekuje se i četvrta. Radnja je smeštena u blisku budućnost i govori o tome koliko je čovek opijen tehnologijom i koliko ona sve više preuzima primat u našim životima. Zapravo, ova serija je jedno dobro upozorenje svima nama šta će se desiti ako tehnologija nastavi da se razvija u tom pravcu. Svakako biste trebali da pogledate ovu seriju jer je ona jedna svojevrsna satira današnjeg društva i mračno predviđanje naše budućnosti.