Još jedan vikend stiže, a sa njim i razmišljanje gde potrošiti dva slobodna dana. Obzirom da će biti lepo vreme i u subotu i u nedelju (do 22°C), nema smisla sedeti u kući. Osim ako ne planiraš da praviš veliko prolećno spremanje. Ako si od onih koji će generalku ostaviti na čekanju još koji dan, onda evo ti nekoliko predloga gde možeš ovaj vikend kvalitetno provesti vreme uz omiljene nam Cricky Nuts grickalice.

Fruška gora je prošli vikend bila krcata, bukvalno nema gde nije bilo ljudi, jer je bilo toplo baš kao što će i ovog vikenda biti. Ako si od onih koji jedva čekaju da se malo protegnu i nadišu svežeg vazduha, spremi udobne patike, jer planinarsko društvo ˝Naftaš˝ organizuje akciju ˝Planinarske poslastice Fruške gore˝.

Ruta je: Beočin selo – manastir Beočin – vrh Ravan – Isin čot – Veliko Kamenito – Nadine kaskade – Stari manastir Jazak (ruševine) – Carina – Vrdnik – Lazin vir – Morintovo – Izvor Zvečan – Stari Ledinci. Staza je duga oko 25 km, uspona 1000 m, tako da će ti za ovo trebati dobra kondicija. Organizatori apeluju da na ovu akciju ne krećeš samo iz radoznalosti. Ponesite dovoljno vode, i nemoj da zakasniš na 78-icu u 8:20 jer se njom kreće do početne tačke.

Sve ostale informacije o akciji možete dobiti od vodiča, Stevana Muškinje, na broj telefona 064/51-81-998 ili na sajtu pdnaftas.org.rs.

Ako nemaš baš neku dobru top formu potrebnu za ovu akciju (što skroz razumemo, nismo ni mi ništa bolji, zima je bila pojačana), onda se možeš priključiti akciji čišćenja smeća na Fruškoj gori.

Organizatori su volonteri koji vode FB grupu ˝Volontersko čišćenje Gruške gore vikendima˝ kojima i treba da prijaviš svoj dolazak, kako bi ti organizovali opremu, prevoz, hranu i piće. Akcija počinje u subotu u 11 sati, a skup je kod okretnice autobusa 76 u Starim Ledincima.

Nedelja je ovog vikenda rezervisana za ˝Novosadski polumaraton˝. Start je u 11 sati na Trgu slobode, a pored tri redovne rute (polumaraton od 21,097 km, štafetni maraton i trka zadovoljstva od 6km) biće organizovano i

– Rekreativno trčanje ili Frtaljmaraton od 10,548 km, 
– Trčanje – šetnja srednjoškolaca od 1,5 km, 
– Trčanje – šetnja starijih osnovaca od petog do osmog razreda od jedan kilometar, 
– Trčanje – šetnja osnovaca od prvog do četvrtog razreda od 400 m, 
– Poletarac trčanje – šetnja mališana od 200 m, kao i 
– Puzeća trka beba od četiri metra.

Prijave su obavezne, a sve detaljnije informacije možeš naći na sajtu marathon.org.rs.

I eto, dok se ne odlučiš šta ćeš od svega ovoga, na našoj FB stranici imamo poklon paket Cricky Nuts grickalica, samo treba da rešiš ovu mozgalicu, a jedan od tačnih odgovora osvojiće paket.