Vodič ovog vikenda će vam biti i više nego potreban jer se svašta nešto dešava u našem gradu. Zato spakujte svoje omiljene Cricky Nuts grickalice i krenite redom u špartanje:

1. NOVOSADSKI OKTOBERFEST

Večeras i sutra na Novosadskom sajmu održaće se treći po redu Novosadski Oktoberfest. Organizatori kažu da će biti i bolje nego prethodnih godina, jer je bina premeštena, pa je samim tim i zvuk bolji. U toku ova dva dana moći ćemo da čujemo i vidimo Hladno pivo, Psihomodo Pop, Dejan Petrović Big Band, Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima GigsTix-a i Eventim-a po ceni od 400 dinara za jedan dan, odnosno 700 dinara za 2 dana.

2. OSMI NOVOSADSKI NOĆNI BAZAR

Večeras i sutra na Ribljoj pijaci održaće se 8. Novosadski noćni bazar. U okviru bazara biće organizovana i ˝Vinska ulica˝ gde će se predstaviti vinarije iz okoline i regiona. Pored vina moći ćemo da degustiramo i pazarimo svašta nešto iz domaće radinosti, a uveče će za posetioce biti orgaizovan muzički program.

3. PETI MEĐUNARODNI PLANINARSKI USPON NA NAJVIŠI VRH FRUŠKE GORE – CRVENI ČOT

Samo dok izgovorite ime ovog poduhvata umorite se. Šalu na stranu, svi oni koji vole da borave u prirodi i redovno planinare bi trebalo da iskoriste sutrašnji dan za planinarenje, pošto je sutra poslednji dan Miholjskog leta. Zahlađenje i kiša stižu u nedelju. Iz planinarskog društva ˝Naftaš˝ napominju da je akcija samo za one koji redovno planinare. Polazak je u 7:10, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Autobus kreće sa međugradske autobuske stanice i staje kod Lutrije, Futoške pijace i kod Mosta slobode. Povratak je autobusom iz Rakovca u 15:00 ili po završetku akcije. Neophodne su planinarske cipele i štapovi, kabanica i baterijska lampa. Potrebna je i odlična kondicija, kao i veština za savladavanje prepreka i kretanje po strmom i klizavom terenu. Staza je dužine 26 km sa 1100 m uspona. Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije. Vodiće je Milan Marković i Zoran Marković, od kojih se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064/842-3054 i 064/888-2285.

4. KONCERT ATHEIST RAP-A I DEČIJEG HORA ˝ČUPERAK˝

TC Merkator ove godine slavi 11. rođendan i tom prilikom organizuje koncert za sve posetioce u subotu. Nastupiće Atheist Rap i dečiji hor ˝Čuperak˝, a program počinje u 19 časova.

5. OSMEHOV FESTIVAL LAMPIONA

Nedelja je rezervisana za dobra dela i lepe prizore. Zato organizujte ekipu i u nedelju u 16h pravac na kej. Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje treći po redu humanitarni događaj „Osmehov festival lampiona“ kao najavu nove, 13. po redu, Novogodišnje akcije, koja nas očekuje u decembru mesecu. Lampioni će se preuzimati na licu mesta, uz minimalnu donaciju od 300 dinara. Deo prikupljenih sredstava biće opredeljen za opremanje Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine – Betanije i za Odeljenje dečije hirurgije u Subotici, kao i za pravljenje novogodišnjih paketića.

6. JESENJA RAZMENA KNJIGA

U nedelju od 14h do 20h održaće se jesenja razmena knjiga u dvorcu ˝Eđšeg˝. Tema prve Razmene koja se održava u pravom dvorcu morala je biti — BAJKE, pa možete očekivati i poneku princezu i vilu među volonterkama, a u okviru programa imamo specijalni Čitanjac — čitanje sa najmlađima. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 10 džepnih ‘knjiga’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen.

Za razliku od prethodnih Razmena, NE PRIHVATAJU SE UDŽBENICI ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. Sve ostale informacije možete pronaći ovde.

I eto, rekli smo vam lepo da će nam trebati vremena da pobrojimo one najzanimljivije događaje ovog vikenda, a vama još više da odlučite gde ćete ići. Dok se ne odlučite skoknite na našu FB stranicu i osvojite Cricky Nuts paket.