Zdravlje na usta ulazi – tako kaže stara narodna poslovica. Baš zbog toga treba uvek da pazimo šta jedemo i da povedemo računa o ishrani. Semena raznoraznih plodova su super za naše zdravlje, jer imaju višestruke dobre strane. Bele semenke su samo jedne od njih, a Cricky Nuts bele semenke, osim što su preukusne, prepune su vitamina, minerala i hranljivih materija koje su dobre za nas.

Kalijum, kojim su bogate bele semenke, su odlične za prevenciju osteoporoze. Pored Kalijuma imaju i kalcijum i cink, koji regulišu gustinu kostiju, pa samim tim i sprečavaju prelome. Jedna četvrtina šolje belih semenki sadrži 17% preporučene dnevne doze cinka. Samo 30 semenki dnevno biće dovoljno da ublaže simptome artiritisa, pa su samim tim dobre i za zglobove.

Osim za kosti, bele semenke su dobre i za našu ˝liniju˝ . Sastavni su deo mnogih dijeta jer poseduju mnogo vlakana i proteina. Od 30g belih semenki možete biti siti satima, ali ne treba preterivati, pošto jedna šolja sarži 285 kalorija. To vam je otprilike kao jedna palačinka sa eurokremom.

Mentalno zdravlje je takođe bitno za nas, a semenke utiču na to da budemo srećni. Plod bundeve sadrži aminokiselinu koja podstiče izlučivanje hormona sreće, serotonina. Narodni lekari preporučuju da pojedemo šaku belih semenki ukoliko smo neraspoloženi. Stručnjaci tvrde da one sprečavaju anksioznost i depresiju ukoliko se svakodnevno konzumiraju.

Žene u menopauzi najbolje znaju koliko ona može biti neprijatna. Lekari savetuju da se grickaju bele semenke, pošto mogu da ublaže simptome menopauze kao što su glavobolja, napadi vrućine, nagle promene raspoloženja ili bol u zglobovima

Fosfor je jedan od minerala koji je važan za proizvodnju energije u organizmu i za seksualni nagon. Semenke su pored fosfora bogate i proteinom miuzinom koji poboljšava mišićne kontrakcije. Ovaj protein sprečava probleme koji se mogu javiti u toku polnog odnosa

Mi ćemo i ovog petka obradovati nekog od vas, tako da ćemo vam pokloniti punu kutiju Cricky Nuts proizvoda. Osim belih semenki, u paketu ćete dobiti i suncokret, kikiriki, kokice i ljušteni suncokret. Skoknite na našu FB stranicu i pratite uputstva iz posta, jer Cricky Nuts kutija puna hrskavo slanih zanimacija može biti vaša ovog petka.

Srećno!

Osvoji Cricky Nuts paket na našoj FB stranici 😉