Cricky Nuts paket može biti tvoj i ovog vikenda, samo treba da pokreneš moždane vijuge. Na našoj FB stranici je rebus, koji ti treba da rešiš i odgovor napišeš u komentar posta. Jedan od tačnih odgovora osvojiće paket. Međutim, to nije sve što ćeš dobiti ovog vikenda. Svašta nešto se dešava u gradu, a mi ćemo ti na jednom mestu napisati šta sve možeš da radiš. Pa da počnemo.

1. PROSLAVA PRISAJEDINJENJA VOJVODINE KRALJEVINI SRBIJI

Ovaj vikend se obeležava 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, pa je tom prilikom organizovan koncert u subotu na Trgu. Nastupaju Zdravko Čolić i Zvonko Bogdan, sopran Dragana Radaković, Vojvođanski simfonijski orkestar, violinista Robert Lakatoš, Novosadski big bend orkestar i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine. Koncert počinje u 21h.

U nedelju, 25. novembra u 10 časova biće otvoren “Muzej Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji” koji će činiti stalna postavka sa nizom artefakata koji autentično svedoče o velikom istorijskom događaju i njegovim akterima, ali i o viševekovnoj borbi Srba za politička i druga prava. Otvaranju Muzeja prethodiće nastup Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije.

Otkrivanje spomenika Kralju Petru Prvom Karađorđeviću, suverenu Kraljevine Srbije u trenutku Prisajedinjenja i jednoj od najznačajnijih ličnosti u celokupnoj istoriji srpskog naroda, biće upriličeno u 11.00 časova na Trgu Republike. Tom prilikom, glumac Lazar Ristovski govoriće odlomak iz govora Kralja Petra I Karađorđevića srpskoj vojsci kod Prizrena.

Centralni događaj obeležavanja 100. godišnjice prisajedinjenja je Svečana akademija u Srpskom narodnom pozorištu u prisustvu najvišeg državnog vrha Republike Srbije. Na akademiji će zajednički nastupiti Vojvođanski simfonijski orkestar, Beogradska filharmonija i Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta.

2. MAMIN BAZAR

12. po redu Mamin bazar održaće se u nedelju od 10 do 16 časova na Spensu. Mame novosađanke, koje i organizuju ovaj bazar kažu da ćemo moći da kupimo odeću i obuću za decu i odrasle, igračke, knjige i bebi opremu po povoljnim cenama i da usput uživamo u bogatom propratnom programu.

3. HEJ, SALAŠI 2018!

Ova nesvakidašnja manifestacija posetiocima će pružiti priliku da istinski uživaju u vojvođanskom ambijentu i pogledaju ponudu salaša, proizvođača vina, piva, meda, medenjaka, kitnikeza, starinskih kolača, ekoloških sapuna i drugih proizvoda koji se konzumiraju, proizvode ili koriste na salašima. Za decu u toku pre podneva pripremamo zanimljive kreativne radionice i na temu salaša i jeseni i radionicu za ukrašavanje medenjaka.

Na svečanom otvaranju u 12 časova nastupiće učenici osnovne škole “Petefi Šandor”, dečiji hor DoReMi, društvo “Instrumental”, dečiji crkveni hor Eparhije bačke, penzionerski hor “Spomenak” i mnogi drugi, a kulturno-muzički programu tokom manifestacije prilagođen je i mlađim i starijim posetiocima. Svi sadržaji su besplatni!

 

I dok se ne odlučite gde ćete za vikend, skoknite na našu FB stranicu, imate šansu da osvojite paket Cricky Nuts grickalica! 🙂