Gde sve u bližoj ili daljoj okolini Novog Sada ima kupališta iili bazena i koliko košta dan tamo? Gde hrana i piće mogu da se unesu, a gde vam to neće dozvoliti pročitajte u sledećem tekstu.

Bazen Borkovac

Ukoliko ovde želite da provedete ceo dan trebaće vam 300 dinara po osobi za ulaz. Ko ide sa posla i stigne tamo posle tri ulaz će platiti 200 dinara. Ovoliko će kartu platiti i studenti i penzoneri koji imaju popust . Deca do 12 godina takođe imaju popust. Bazen Borkovac nalazi se u Rumi i tu  nećete moći da podnesete svoje sendviče od kuće. Dozvoljeno je uneti jedino pakovanu hranu poput čipsa ili smokija i to roditelji koji dovode decu sa sobom. U sastavu kompleksa bazena postoji fast fud restoran kao i dva kafića u kojima se može popiti piće. Cene pića i hrane su kao one u gradu.

Petrolend 

Petrolend u Bačkom Petrovcu nudi više različitih mogućnosti kada je reč o ulaznicama. Radnim danima ulaznice za odrasle osobe su hiljadu dinara, vikendom 1200 a kada se dolazi porodično postoje popusti. Super sreda je akcija koja se održava svake srede kada je ulaznica za sve 600 dinara. Ponedeljkom je akcija porodični ponedeljak i tada je cena karte po članu porodice 600 dinara. Hranu ovde možete uneti  i nema preturanja torbi na ulazu. Ipak radnici ovog akva parka ne preporučuju da se nosi hrana i piće zbog velikih vrućina. Postoje restorani i kafići u kojima su cene relativno povoljne. Ležaljke i suncobrani su besplatni.

Vrdnik 

Ulaznica za olimpijski bazen celodnevna ulaznica košta 400 dinara za ceo dan. za decu i penzionere je 250 dinara, a bazen radi od devet ujtru do sedam uvueče. Za sve one kojima smetaju vrućine postoje i zatvoren bazen koji radi u dve smene. Prva smena je od osam do dva, dok je druga od tri do devet. Cena karte je takođe 400 dinara, samo što obuhvata jednu smenu. U vrdničkomp kompleksu postoje i dva nova bazena za decu i za neplivače tako da ih ima ukupno šest. Ovde takođe nije preporučlljivo da donosite svoju hranu, a u sklobu kompleksa takođe postoje restorani brze hrane gde na primer pljeskavicu možete pojesti za 180 dinara, a porciju girica za 150 dinara.