Rebusi su nam svima bili jedna od omiljenih zanimacija kada smo išli u školu. Prvo što bismo uradili kada bismo kupili Politikin zabavnik, na primer, bilo bi rešavanje rebusa. I onda iščekivanje do izlaska sledećeg broja. Neki su bili baš teški, a neke smo rešavali za tili čas.

Ovog petka jedan rebus vam može doneti PUNU KUTIJU Cricky Nuts hrskavo slanih zanimacija. Zapravo, rešenje rebusa. Rebusi se lako rešavaju, sve je poprilično logično, samo treba znati određena pravila.

U rebusu su predstavljene slike. Naziv svake slike čini jedan deo rešenja. Slike su, uglavnom, poređane sleva nadesno i tim redom se i rešavaju. Ukoliko je rešenje rebusa teško predstaviti celim nazivima slike, od naziva svake slike može da se oduzme jedan ili dva glasa s početka ili s kraja reči. Tada se ispred ili iza slike postavlja apostrof, koji označava da treba oduzeti jedan glas/slovo. Koliko apostrofa, toliko glasova se oduzima. Nije popularna prekomerna upotreba apostrofa.

Ponekad se slika skoro savršeno uklapa u rešenje, ali je potrebno jedan glas naziva slike promijeniti. Tada se pored slike ispisuje koji glas treba da se zameni kojim glasom. Uz teže rebuse ostavlja se prostor za tačno rešenje koji brojem ćelija ukazuje koliko glasova sadrži konačno rešenje. Ponekad se uz rebuse postavlja i brojčani ključ. U ključu, svaki broj označava koliko glasova ima u nazivu za određenu sliku.

Inače, u prošlosti je plemstvo često na svojim grbovima i štitovima svoje ime predstavljalo rebusom. Takođe, javljaju se i u umetnosti, gde bi slikari slikajući portrete ličnosti često pored njih naslikali predmet ili životinju koja svojim nazivom asocira na ime ličnosti sa slike.

Sada kad znate sve ovo, neće vam biti teško da rešite naš rebus i osvojite PUNU KUTIJU Cricky Nuts hrskavo slanih zanimacija. Sve što treba da uradite jeste da tačan odgovor upišete u komentaru posta na našoj FB stranici, a mi ćemo nasumično izabrati jedan od tačnih odgovora i dodelitit Cricky Nuts paket.

Srećno! 🙂